Flottás ügyfeleink új számlát kapnak kézhez februártól
Utolsó módosítás: 2024.01.22

FOR ENGLISH CLICK HERE


A Mobiliti az eddig alkalmazott gyűjtőszámlás (Áfa törvény 164. § előírásai) megoldás helyett 2024. február 1-től az Áfa törvény 58. § szerinti, határozott idejű elszámolás szerint számláz, mellyel könnyebbé válik a feldolgozás.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az elmúlt időszakban gyűjtőszámlát állítottunk ki, melyen minden töltési tranzakció megjelent a gyűjtő bizonylaton, valamint egyenként feltüntetésre kerültek a tranzakciók teljesítési időpontjai is, azaz teljesítésenként, tételesen (töltési tranzakciónként) számláztunk.

Februárban már elszámolási időszakonként összesítetten, jogcímenként számlázunk.

Mi változik a számlaképen?

A számlán egy elszámolt időszakon belül történt, azonos jogcímen megvalósult teljesítések egy összegben fognak szerepelni, a különböző szolgáltatási árú töltések külön jogcímek alatt jelennek meg a számlán. A teljesítés dátuma alapesetben a számla fizetési határideje.

A töltések részletezését a továbbra is a számla mellékleteként küldjük, amely adat a Flotta Portálon is elérhető és letölthető.

Bízunk benne, hogy ez a fejlesztésünk is hozzájárul ahhoz, hogy szolgáltatásunk minél jobban illeszkedjen ügyfeleink elvárásaihoz.

Flottával kapcsolatos témában közvetlenül a cég Flotta menedzsere tud tájékoztatást adni, illetve várjuk kérdéseiket, észrevételeiket a flotta@mobiliti.hu e-mail címen is.