Az MVM Mobiliti leányvállalata kiemelkedően sikeres volt a Zöld Busz Program pályázatán
Utolsó módosítás: 2021.08.02

Az eddigi legnagyobb elektromos autóbusz-beszerzés valósulhat meg Magyarországon, amelyhez speciális töltőinfrastruktúra kiépítése szükséges. A Mobiliti Volánbusz Kft., a Volánbusz Zrt.-vel konzorciumban sikerrel pályázott 100 elektromos autóbusz beszerzésére, valamint az üzemeltetésükhez szükséges töltő-infrastruktúra kiépítésére a Zöld Busz Programban.

2022-ben a fővárosi agglomerációban és további 6 nagyvárosban, így Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden állhatnak forgalomba a zöld buszok. A Mobiliti Volánbusz Kft. aktívan vesz részt Magyarország fenntartható, zöldebb közösségi közlekedésének fejlesztésében és az új elektromos autóbuszok töltési infrastruktúrájának kiépítését valósítja meg: 7 helyszínen, összesen közel 100 töltőberendezést fog telepíteni.

A kivitelezés a megvalósításához még szükséges feladatok pályázati folyamatainak lezárása után kezdődik. A megvalósítás mellett a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. üzemelteti a töltőberendezéseket, valamint biztosítja a háttérszolgáltatásokat és a karbantartást.

Az elektromos buszok segítségével, a hagyományos közlekedési eszközök kivonhatók a forgalomból, amellyel hozzájárulunk a környezetvédelemhez, az érintett városok levegőjének tisztaságához. A nemzeti tulajdonú vállalatok így közösen fejlesztik és működtetik a hazai közösségi környezetbarát közlekedést és közös úton haladnak egy zöldebb jövő felé.