Új villámtöltő-berendezéssel bővül a Mobiliti szolgáltatási köre
Utolsó módosítás: 2021.05.27

Magyarország egyik legismertebb stadionjánál, a Groupama Aréna területén új, 75 kW-os DC-villámtöltő létesül, amely a Mobiliti szolgáltatási körében működik 2021. május 26-tól.

A létesítmény zárt parkolójában az UEFA EURO 2020 keretében a Porsche Hungaria Volkswagen márkája által telepített további négy AC-töltőt szintén a Mobiliti üzemelteti majd.

A Mobiliti a MOON márkájú töltők megbízható működésének biztosításával hozzájárul a környezetbarát járművel ideérkezők zökkenőmentes, színvonalas kiszolgálásához.

 

 

Az MVM Csoporthoz tartozó MVM Mobiliti Kft. Magyarország piacvezető elektromobilitás- és CNG-szolgáltatója. Célja, hogy ügyfelei számára a lehető legmagasabb szintű felhasználói élményt biztosítsa a töltőhálózat és a kiemelkedő informatikai megoldások folyamatos bővítésével otthon, a munkahelyen és útközben is. A Mobiliti Magyarország legnagyobb e-töltő-infrastruktúráját működteti, melyen – Magyarországon elsőként – az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést is kínál. Közel 1400 töltési pontból álló töltőállomás-hálózata teljes országos lefedettséget biztosít az e-autósok számára.

Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője elmondta: „Az új 75 kW-os töltő telepítése fontos mérföldkő számunkra, hiszen a több mint 500 darab gyorstöltőnk és a 80 villámtöltőnk mellett nagy teljesítményű töltővel is gyarapodik az általunk üzemeltetett hálózat. Büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak Magyarország, de Európa egyik legmodernebb létesítményében is találkozhatnak a Mobilitivel a sportszerető e-autósok.”

„A Zöld Aréna Programmal elkötelezett célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi és gazdasági környezetvédelmi szemléletváltáshoz. Úgy gondolom, hogy ezzel az iparág és szélesebb értelemben a gazdasági szféra más szereplőit is inspirálhatjuk.” – mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft ügyvezető igazgatója.

Az MVM Csoport régóta elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek. A Groupama Aréna a Ferencváros labdarugó szakosztályának jelenlegi otthonául szolgál. Az MVM Mobiliti a Groupama Arénába elektromos autóval érkező vendégeknek nyújt – a sportklub és a stadion színeihez igazán stílusosan illeszkedő – zöldszolgáltatást.