A Mobiliti töltői már valamennyi Auchan áruház parkolójában igénybe vehetők
Utolsó módosítás: 2020.12.15

Az NKM Mobilitás Kft. és az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. 2019 decemberében együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy az e-autósok minden Auchan áruház kültéri parkolójában tölthessék járműveiket.


 

A Mobiliti 2021. március 15-ig összesen 53 db töltő telepítését és átadását vállalta a parkolók területén, ám a 35 db gyors- és a 18 villámtöltő csatlakozóval ellátott berendezés telepítését a tervezettnél három hónappal hamarabb, már az idén sikeresen elvégezte. Utolsóként december közepén Szolnokon is megvalósult a töltők telepítése.

Az elektromosautó-tulajdonosok valamennyi áruháznál 2 db 2x22 kW teljesítményű AC-töltőt és 1 db 50 kW teljesítményű DC-töltőt vehetnek igénybe, valamint Szegeden az 1 db AC-töltő mellett 1 db 50 DC+22 kW AC Tritium töltő áll az autósok rendelkezésére.

Az Auchan országos hálózatának 18 áruháza számtalan szolgáltatással várja vásárlóit, így az e-autóval érkezők a bevásárláson kívül is kellemesen és hasznosan tölthetik el az autójuk feltöltéséhez szükséges időt. Az Auchan Korzó szolgáltatásai révén akár a tisztítót vagy a postai teendőket is elintézhetik, de egy jó kávéért sem kell messzire menni.

Az Auchan áruházakhoz elektromos autóval érkező vásárlók – a telepített töltőknek köszönhetően – október végéig megközelítően 180 000 lokálisan zéró emissziójú kilométert megtéve közel 30 tonna CO2-kibocsátástól mentesítették a közvetlen környezetüket.*

*Az értékek kiszámításánál az alábbi adatokat vettük figyelembe:

Átlagos gázolajfogyasztás: 8 liter/100 km

CO2-kibocsátás: 160 g/km

EV átlagos áramfogyasztás: 18,2 kWh/100 km