Folyamatosan bővül a Mobiliti elektromos autó töltőhálózata a SPAR parkolókban
Utolsó módosítás: 2020.12.02

A Mobiliti és a SPAR együttműködésének eredményeként újabb 20 áruház parkolójában 48 darab 2x22 kW-os maximális töltési teljesítményt biztosító AC-gyorstöltő telepítése folyik, ezzel összesen már 37 helyszínen 162 töltőpont áll majd az ügyfelek rendelkezésére. 

Az NKM Mobilitás Kft. és a SPAR között 2019-ben létrejött együttműködés keretein belül a Mobiliti 2020. január végére a kiskereskedelmi lánc áruházainak területén, 17 helyszínen 33 darab 2x22 kW teljesítményű AC-töltőt telepített, amelyeket 2020. február 1-től vehettek birtokba az elektromos autót használó vásárlók.

 

 

A Mobiliti elektromos autó töltőberendezései hozzájárulnak a környezet kíméléséhez és egy zöldebb jövő megteremtéséhez. Az elektromos autók száma folyamatosan növekszik Magyarországon, amellyel megnő a töltőállomások számának növekedése iránti igény, ezért a Mobiliti folyamatosan keresi azokat a szakmai partnereket és együttműködéseket, amellyel kiszolgálhatja a növekvő igényeket. Az első berendezés telepítésére még 2019-ben került sor, az azóta eltelt – 2020. október 31-ig tartó – időszakban közel 90 000 zéró emissziójú kilométer megtételére elegendő, 16 352 kWh energiát töltöttek az autósok. A SPAR töltőin feltöltött energiával egy mai modern villanyautó (13 kWh/100 km fogyasztást alapul véve) akár háromszor megkerülhette volna a Földet.

A töltési szolgáltatás a Mobiliti által fejlesztett mobil applikáció használatával érhető el. A Mobiliti töltési szolgáltatásának ellenértékét az applikáción keresztül regisztrált bankkártyával lehet kiegyenlíteni. A töltések indítása akár az applikáción keresztül, akár a külön igényelhető RFID azonosító használatával is elvégezhető. A töltőkkel kapcsolatos kérdéseket, bejelentéseket a Mobiliti 0-24 órás ügyfélszolgálat fogadja. Az applikációban már nem csak a Mobiliti töltőinek állapota és foglaltsága, hanem a több mint 330 e-Mobi által telepített töltőberendezés státusza is pár kattintással ellenőrizhető. Az NKM Mobilitás Kft. országos töltőhálózata több mint 500 töltőállomásból áll.