A Mobiliti együtt közlekedik az e-autósokkal
Utolsó módosítás: 2020.11.26


A Mobiliti november végétől beköltözik az autók központi képernyőjére, hogy az applikáció elérését megkönnyítse a vezető számára, kiváltva ezzel a mobiltelefon utazás közben való használatát.


Az iPhone készüléket a CarPlay-hez csatlakoztatva - az elérhető alkalmazások segítségével - elindíthatjuk például a navigációt, zenét hallgattathatunk, hívást fogadhatunk stb. Már a Mobiliti alkalmazást is hozzáadhatjuk saját listánkhoz, hogy vezetés közben is biztonságosan és kényelmesen kereshessük meg az utazásunk során legmegfelelőbb szabad töltőállomást.

Míg a Mobiliti mobilapplikáción természetesen az alkalmazás összes funkciója elérhető, a kiterjesztett CarPlay képernyőn, biztonsági okokból a legszükségesebb, leggyakrabban alkalmazott módok állnak rendelkezésre. Az új kezelőfelület legfontosabb feladata, hogy a térképes böngészővel segítsen megtalálni a közelben, vagy egy adott környéken található Mobiliti töltőket. A telefon képernyőjével szemben itt nem jelenik meg minden töltő, csak azok, amiket az applikációból lehet indítani.  

A kiválasztott töltő részletes adatai, elérhetősége és valós idejű foglaltsága is megjeleníthető, de kaphatunk listát a környéken található töltőkről is. Lehetőség van a kedvenc töltők beállítására, valamint navigáció indítására is.

 

 

Akár töltésindítást is kezdeményezhetünk a CarPlay képernyőről, amennyiben ezt az autó támogatja. Ha ez nem elérhető, az RFID kártyával vagy a Mobiliti mobilapplikációjával a megszokott módon indítható a töltés.

A töltés ideje alatt információt kapunk a töltés legfontosabb paramétereiről (eltelt idő, hozzávetőleges ár, felhasznált energiamennyiség, a pillanatnyi teljesítmény, a töltöttségi szint és az utolsó frissítés óta eltelt idő).

 

 

A töltés leállítása is lehetséges a képernyőről, ám a kábel lecsatlakoztatását természetesen még magunknak kell végezni. A töltés végén összesítést kapunk - ugyanúgy, ahogy a telefonon-, melyen a töltés díja, hossza, az elhasznált energia mennyisége, a töltés kezdete és vége, a kezdeti és végső töltöttségi szint, illetve a töltés helyszíne látható. Az utolsó töltés adatai visszakereshetők.

Az Apple CarPlay verziót követően az alkalmazás rövidesen elérhető lesz Android platformon is.