A Mobiliti legújabb fejlesztése már külföldön is segíti a villanyautósokat
Utolsó módosítás: 2020.10.20

A Mobiliti ügyfelei számára már 2020. október végétől a hazai és külföldi üzemeltetők hálózatán 88 000 töltőponton is elérhető lesz az eddig csak a Mobiliti saját töltőhálózatán alkalmazott, ismert és kényelmes elektromobilitási szolgáltatás.

Már elindult a tesztelése a Mobiliti megújult alkalmazásának, amellyel Magyarországon kívül Európa is átjárhatóvá válik az e-autósok számára a Mobiliti roaming partnereivel kötött megállapodásai révén. Az alkalmazás teljeskörű hozzáférést nyújt a Mobiliti ügyfeleinek, hogy megkönnyítse a távolabbi célpontok elérését is.

A fejlesztésnek köszönhetően Európa országaiban és a kontinensen kívül, összesen 35 országban, 88 000 töltési ponton tölthetik autójukat a Magyarországon megszokott módon. A töltési pontok száma folyamatosan bővül.

A felhasználói visszajelzések alapján megújult applikáció lehetővé teszi, hogy az országhatáron kívül is olyan egyszerű legyen a töltési folyamat, mint itthon. A felület emellett gyorsabb, átláthatóbb és több kényelmi funkcióval is bővült. 

A már megszokott, kényelmes Mobiliti applikációval vagy a Mobiliti-ügyfélkulccsal applikáció nélkül is indítható töltés a nem Mobiliti-töltőkön is, ha az adott szolgáltató és töltői támogatják az RFID-hitelesítést. 

 

Így nemcsak külföldön, hanem belföldön is számos más hálózat érhető el – akár az IONITY 350 kW teljesítményű, szupergyors töltő is.

A Mobiliti roamingszolgáltatásának bevezetésével cégek, vállalkozások e-flottáinak üzemeltetése is kényelmesen megvalósítható, a járművek már országhatáron kívül is a hazai feltételekkel használhatók.

Októbertől a külföldről hazánkba érkező villanyautósok, valamint a gyártói, márkakereskedői felhasználók részére is elérhető a Mobiliti teljes töltőhálózata, beleértve az e-Mobi-hálózatot is. Így összesen közel 1100 töltőpont érhető el az egységes szolgáltatással, például az Audi e-tron, Mercedes és egyéb autómárkák tulajdonosai is használhatják a Mobiliti megbízható szolgáltatását.