Töltési árak összehasonlítása és útvonaltervezés - ezekkel újít a magyar e-mobilitási startup
Utolsó módosítás: 2020.07.29

Az elektromos autózás egyik legnagyobb kihívására, a megbízható és gyors hosszútávú utazástervezésre kínál megoldást a hétvégén megjelent Volteum applikáció.

Az alkalmazás segítségével az elektromos autósok hosszútávú utazásaikat tervezhetik meg másodpercek alatt egész Európában. Az ingyenesen elérhető applikáció megoldást nyújt a villanyautósok legnagyobb félelmére is, az utazás közbeni lemerülésre, mivel képes előrejelezni az autó töltöttségének változását egy hosszú út során, és az útvonalhoz hozzáadni az autó számára optimális töltési pontokat. Emellett az alkalmazás tartalmaz egy töltőpont összehasonlító funkciót is: a felhasználónak csak annyit kell megadnia, hogy hány százalékról hány százalékra szeretné feltölteni a kiválasztott autóját, a térképen pedig kiírásra kerül a töltés ára és ideje minden egyes helyszínen. Ezáltal könnyen összehasonlíthatóvá válnak a különböző árazású és teljesítményű töltőpontok az autósok számára a mindennapokban.

 

 

A Volteum kiemelt ipari partnere az NKM Mobilitás, aki a startup indulása óta folyamatos szakmai támogatásával segíti a csapatot a termékfejlesztésben.

A Volteum tavaly még InCharge néven megnyerte a régió meghatározó energetikai startup versenyét, az MVM Edisont, ami után elsőkörös tőkebefektetésüket is bevonták a Smart Future Lab Zrt.-től. Jelenleg a fókuszban az applikáció fő funkcióinak fejlesztése és újak beépítése, illetve az üzletfejlesztés áll, második körös befektetést a 2021-es év első felében terveznek bevonni az európai terjeszkedéshez.

Az ingyenes applikációról további információ a weboldalon érhető el, letölteni a Google Play és az AppStore áruházakban tudják az érdeklődők.