A Mobiliti tovább bővíti a töltőhálózatot az Auchan-parkolókban
Utolsó módosítás: 2020.03.04

Öt új töltősziget épült az Auchan áruházak parkolóiban Fóton, Törökbálinton, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon, ahol már nemcsak Teslák, de bármilyen, Type 2 aljzattal rendelkező elektromos autó töltése lehetséges.

A Mobiliti legújabb töltőtelepítéseinek köszönhetően egy-egy Tritium gyártmányú, 50 kW teljesítményű DC-töltőoszloppal, valamint 2 vagy 4 Type 2 aljzattal ellátott AC-töltővel bővült a töltősziget. Az új AC-töltőkről saját kábellel már a régebbi, Type 1 szabványt támogató elektromos autók és plugin hibridek is tölthetők.

A töltés indításához a Mobiliti alkalmazás vagy a rendelhető fizikai ügyfélkulcs egyaránt használható, illetve a Mobiliti roamingszerződéseinek köszönhetően Audi e-tron töltőkártya vagy Chargemap kártya is használható. (További roamingpartnerek a mobiliti.hu/roaming oldalon találhatók.)

Az NKM Mobilitás Kft. és az Auchan Magyarország Kft. együttműködési szerződést kötött az elektromosgépjármű-töltők kiépítésére és üzemeltetésére, a megállapodás 2032. december 31-ig szól.

Ennek keretében további 2x22 kW AC- és 50 kW DC-teljesítményű töltőállomások létesülnek. A villámtöltőkkel szerelt helyszíneken a CHAdeMO töltési lehetőséggel rendelkező autósok is elérhetik a villámtöltési szolgáltatásokat.