Az NKM új e-autó töltőket telepített Szombathelyen
Utolsó módosítás: 2019.10.04

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. 5 db új töltőállomást telepített Szombathelyen, a szombathelyi Önkormányzat számára. A töltőket az NKM Mobilitás Kft. az üzembe helyezést követően 5 évig teljes körűen üzemelteti. Az új töltőállomásokkal együtt már 40 db üzemben lévő Jedlik pályázatot elnyert töltő, valamint 112 db nyilvános töltő és 228 db nyilvános töltési pont áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az újonnan telepített 2*22 kW-os Ensto gyorstöltők az alábbi helyszíneken találhatók:

-        MMIK parkoló, Ady tér

-        Vasútállomás, Éhen Gyula tér

-        Uránia udvar, Fő tér 24.

-        Csónakozó-tó, Kenderesi utca

-        Borostyán parkoló, Kisfaludy utca

A Mobiliti töltőállomásain korábban megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés-indítás. Ez a funkció már csak az NKM Mobiliti applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltés-indítás is elérhető.

 A Mobiliti ügyfelei az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően már 112 db nyilvános töltőn és 228 db nyilvános töltési ponton tudják igénybe venni a szolgáltatást, amelyek közül 19 villámtöltő található Magyarország legfontosabb útvonalai mentén. Ennek köszönhetően az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. az országban elsőként valósította meg a főutak és autópályák mentén a villámtöltős lefedettséget.

A Mobiliti ügyfelei 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálaton keresztül kaphatnak segítséget a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.