Az NKM ügyfelei számára már a szombathelyi Decathlon parkolóban elérhető az elektromos autók töltése
Utolsó módosítás: 2019.03.12

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. a budaörsi és zalaegerszegi Decathlon parkolón kívül most a szombathelyi áruháznál is elérhetővé tette elektromos autó töltőit az ügyfelek számára. A szombathelyi Decathlonnál 1 db Ensto Chago Pro EVF200-BSAC (2*22 kW AC, Type2 aljzattal) és 1 db Tritium Veefil RT 50 kW DC (CHAdeMO és CCS kábellel) töltőt telepített a társaság, tehát összesen négy töltési pont áll az autósok rendelkezésére.

Az NKM még tavaly együttműködési keretmegállapodást írt alá a Decathlon áruházak tulajdonosával, a Tízpróba Magyarország Kft.-vel annak érdekében, hogy az országszerte 12 áruházhoz tartozó parkoló területeken 2019 év végétől az ügyfelek igénybe tudják venni a társaság elektromos autó töltő állomásait, amelyek közül a budaörsi és zalaegerszegi töltőállomást már átadta a társaság. A keretmegállapodás összesen 26 töltőállomás üzembe helyezéséről szól.

Az NKM Mobilitás Kft. töltőállomásai ezen kívül a Decathlon áruházak Csömörön, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Maglódon, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Győrben és Debrecenben található parkolóiban lesznek elérhetők a jövőben.  

Az NKM Mobilitás Kft. töltőállomásain mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés, amely ezután csak az NKM TöltőPont applikációból kezdeményezhető, így a szombathelyi töltőállomásokon is már csak az applikációval indítható el és állítható le a töltés.

Az NKM Mobilitás Kft., mint a Nemzeti Közművek e-mobilitással és CNG szolgáltatással foglalkozó üzletága, az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve kulcsrakész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.

Az NKM eddig 60 db nyilvános töltőt és 120 db nyilvános töltési pontot telepített a villanyautósok számára. Az NKM 2018 nyarán elindította a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatát, amely segítséget nyújt a villanyautósok számára.