Az NKM 5 db elektromos autó töltőt adott át Egerben
Utolsó módosítás: 2019.02.13

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. elektromos autó töltőit már Egerben is igénybe vehetik az e-autó tulajdonosok. A társaság 5 db töltőt adott át a város több pontján. Az 5 db új Ensto gyártmányú elektromos töltőpontnál összesen 10 db gépjármű egyidejű töltésére van lehetőség, hiszen minden töltőállomás 2 db 22 kW teljesítményű Type2 csatlakozó aljzattal rendelkezik.

A töltők mellett kialakított parkolóhelyeken kizárólag elektromos autók várakozhatnak, azok is csak a töltés idejére. Az elektromos autótöltő segítségével az összes, jelenleg forgalomban lévő autó feltölthető 2-6 óra alatt.

Az NKM Mobilitás Kft. új, egri elektromos autó töltőpontjai az alábbi helyszíneken találhatók:

•           Klapka Gy. u. 5. sz. előtt

•           Hadnagy utca – Mocsáry Lajos utca kereszteződésénél

•           Kacsapart utcai (Domus) parkoló (Bródy Sándor – Városfal utca kereszteződésénél)

•           Knézich Károly utca (Tűzoltó tér felőli északi szakasz)

•           Kallómalom utca 62. és 68. szám között

Az NKM Mobilitás Kft. töltőállomásain hamarosan mindenhol megszűnik a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés, amely ezután csak a nemrég indult NKM TöltőPont applikációból kezdeményezhető. Ennek segítségével az ügyfelek nyomon tudják majd követni a töltéseket, és az elindított töltést is csak maguk tudják leállítani. Az applikációból történő indítás a KÖKI terminál parkolójában és a budaörsi Decathlon parkolóban telepített Mobiliti töltők után az egri töltők esetében a mai naptól elindul, így érdemes lesz az alkalmazást minél előbb letölteni vagy frissíteni az egri  vagy az Egerbe látogató villanyautósok számára.

A Nemzeti Közművek e-mobilitás melletti elkötelezettségének köszönhetően országszerte már számos helyszínen működik elektromos töltőállomás, például Békéscsabán, Budapesten, Szegeden, Monoron, Mezőtúron, Csongrádon és Kecskeméten, valamint az ország legnagyobb elektromos töltőpontja Sormáson, de a további töltők telepítése folyamatosan zajlik. A Mobiliti jelenleg tucatnyi villámtöltő kiépítésén dolgozik országszerte főleg az autópályák mentén, annak érdekében, hogy az az országos lefedettséget minél hamarabb biztosítani tudják.

A Mobiliti 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálata hiba esetén hívható, amely esetben a töltőkön található azonosító szám alapján akár a töltőkábel reteszének oldásában vagy a töltés elindításában is segíteni tudnak. Egyéb esetben pedig a help@mobiliti.hu e-mail címen várják a kérdéseket, észrevételeket.