A Nemzeti Közművek elektromos autó töltői már elérhetők a budaörsi Decathlon áruház parkolójában
Utolsó módosítás: 2019.02.12

A Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. együttműködési keretmegállapodást írt alá a Decathlon áruházak tulajdonosával, a Tízpróba Magyarország Kft.-vel annak érdekében, hogy az országszerte 12 áruházhoz tartozó parkoló területeken 2019 év végétől az ügyfelek igénybe tudják venni a társaság elektromos autó töltő állomásait, amelyek közül a budaörsi töltőállomást már átadta a társaság. A keretmegállapodás összesen 26 töltőállomás üzembe helyezéséről szól.

A budaörsi Decathlonnál 3 db Ensto Chago Pro EVF200-BSAC (2*22 kW AC, Type2 aljzattal) és 1 db Tritium Veefil RT 50 kW DC (CHAdeMO és CCS kábellel) települt. Az NKM Mobilitás Kft. töltőállomásai a Decathlon áruházak Budaörsön, Csömörön, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Zalaegerszegen, Maglódon, Kecskeméten, Szombathelyen, Dunaújvárosban, Győrben és Debrecenben található parkolóiban lesznek elérhetők. A társaság 14 db AC 2x22kW-os, 9 db DC 50kW-os és 3 db DC/AC 50+43 kW-os töltőket fog telepíteni.

„A Decathlonnal aláírt hosszútávú együttműködési megállapodás remek lehetőség arra, hogy ügyfeleink országszerte még több helyen igénybe tudják venni a környezetkímélő és pénztárcabarát e-mobilitás szolgáltatásunkat. A Nemzeti Közművek a hazai elektromobilitás egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni, a társaság a publikusan kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kívánunk betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is.” – mondta Balogh Szabolcs, az NKM Mobilitás Kft. e-mobilitás üzletágának ügyvezetője.

Az NKM Mobilitás Kft., mint a Nemzeti Közművek e-mobilitással és CNG szolgáltatással foglalkozó üzletága, az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve kulcsrakész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.

„A megállapodással az volt a célunk, hogy a leendő és jövőbeni vásárlóink eltérő igényeit is ki tudjuk szolgálni. Cégünk számára is kiemelten fontos a fenntarthatóság és az ehhez kapcsolódó tudatosság. Eddigi tapasztalataink alapján a nyilvános gyorstöltő a környéken is kuriózumnak számít, budaörsi áruházunk pedig – az autópályák közelsége miatt- kiemelt célpontja lehet az elektromos autóval érkezőknek.” – mondta Herczeg Lilla, a Decathlon vállalati kommunikációs vezetője.

Az NKM eddig 58 db nyilvános töltőt és 118 db nyilvános töltési pontot telepített a villanyautósok számára. Tavaly év végéig ezeken a pontokon közel 8400 töltés alatt 73 MWh energiát töltöttek bele az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 490 ezer km-t tudtak megtenni a villanyautósok lokálisan zéró emisszióval, amely által 73 tonna CO2-vel került kevesebb a légkörbe. Az NKM 2018 nyarán elindította a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatát, amely segítséget nyújt a villanyautósok számára.