A Nemzeti Közművek átadta első villámtöltőjét a KÖKI bevásárlóközpontban
Utolsó módosítás: 2018.10.01

A Nemzeti Közművek átadta első villámtöltőjét és további hat gyorstöltőpontját a KÖKI üzletház parkolójában. A Nemzeti Közművek idén nyáron kötött szerződést az ausztrál Tritiummal annak érdekében, hogy villámtöltőkkel bővítse országos elektromos töltőállomás hálózatát.

A Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. (Mobiliti) idén nyáron leadta az első rendelését 12 darab Tritium Veefil-RT 50 kW DC villámtöltőre. A Tritium az elektromos autók piacán a DC töltőinfrastruktúra megoldások vezető nemzetközi specialistája,villámtöltőik egyedülálló módon folyadékhűtéses technológiával készülnek. Ennek köszönhetően a léghűtéses töltőkhöz képest a méreten és a tömegen túl várhatóan a karbantartási igényük is kisebb lesz. A 12 darab Veefil-RT 50 kW DC villámtöltő része a Nemzeti Közművek új, elektromos autók töltését szolgáló magyarországi hálózatának kiépítésében.

A Nemzeti Közművek elektromos töltői a települések önkormányzataival együttműködésben Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Szegeden, Monoron, Mezőtúron, Csongrádon és Kecskeméten és Makón már elérhetők. Az NKM Mobilitás Kft. a Nemzeti Közművek csoport tagjaként 2018 elején kezdte meg közcélú elektromos töltőállomásainak telepítését, amelynek eredményképp és az újonnan átadott töltőkkel mára már több, mint 36 működő gyorstöltőt üzemeltet.

A Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. Mobiliti név alatt 2018 végéig országszerte 100 e-töltőt tervez telepíteni a helyi önkormányzatokkal együttműködve, annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte.