Cegléd is a Mobilitit választotta elektromobilitás szolgáltatójának
Utolsó módosítás: 2018.08.21

Több más településhez hasonlóan 2016 végén a pest megyei Cegléd képviselő testülete is úgy határozott, hogy pályázatot ad be a Nemzetgazdasági Minisztérium GZR-T-Ö-2016 kódnéven futó programjának keretében elektromos autó töltőoszlopok telepítésének finanszírozására. A 35 ezres város a kiírás alapján 3 berendezés támogatására kérhetett támogatást, amit a pályázat elbírálása során meg is kapott. A városvezetés a Kossuth térre, a Városi Könyvtárral szemben a Szabadság térre és a vasútállomás közelébe a Kölcsey térre egy-egy „A típusú”, vagyis 2×22 kW teljesítményű töltőoszlopot tervezett. A pályázat feltételeként 5 éves üzemeltetést és 99,5%-os rendelkezésre állást kell biztosítani, így az önkormányzat házon belüli telepítés és üzemeltetés helyett a finn Fortum informatikai rendszerét is használó NKM Mobilitit választotta a töltőihez telepítő és üzemeltető partnernek.

A külföldi és hazai pozitív tapasztalatok alapján az NKM Mobiliti a szintén finn Ensto töltőoszlopait ajánlotta, melyek nem csak a legmodernebb vezérlőelektronikával vannak felszerelve, de távmenedzsment és biztonságtechnikai funkcióik is a legjobbak közül valók.


Cegléd, Szabadság tér 5.

A 22 kW maximális teljesítménnyel rendelkező Type2 aljzatokról óránként akár 22 kWh energia is vételezhető, amennyiben az autó fedélzeti töltője erre képes. Természetesen az oszlop kompatibilis az ennél kisebb teljesítményű autókkal is, így minden 1, 2 és 3 fázisú töltéssel rendelkező autó tölthető róluk. A töltés az oszlopokon ingyenes, a folyamat az autós kábelének csatlakoztatása után automatikusan indul.


Cegléd, Kossuth tér 4. 


Cegléd, Kossuth tér 4.  

A város önkormányzatával kötött megállapodás értelében az NKM Mobilitás Kft. nem csak a töltőoszlopok telepítését és üzemeltetését, de a töltőkhöz tartozó parkolóhelyek felfestését is elkészítette, ami nem csak az elektromos autóval közlekedőknek segít a töltők megtalálásában, de a többi autó számára is jelzi, hogy ezek töltésre fenntartott helyek. A három töltő közül a Kossuth téri és a Szabadság téri töltő beüzemelése már megtörtént, a harmadik töltő telepítése azonban még folyamatban van.