Elkészültek az elektromos autó töltők Vácon is
Utolsó módosítás: 2018.07.23

Vác város önkormányzata több más várossal együtt sikeresen pályázott a GZR-T-Ö-2016 kóddal a Nemzetgazdasági Minisztérium által még 2016-ban kiírt elektromos autó töltő pályázaton, aminek eredményeként három darab 2×22 kW-os teljesítményű AC töltőoszlop telepítéséhez kapott támogatást. Az önkormányzat a töltő telepítésére és jövőbeni üzemeltetésére beérkezett ajánlatok közül az NKM Mobilitiét ítélte a legjobbnak, így júliusban az elektromos hálózati csatlakozás elkészülte után megkezdődhetett a töltőoszlopok kiépítése.


Vác, Görgey Artúr u. 13.

A Mobiliti a többi önkormányzati helyszínhez hasonlóan Vácra is a finn ENSTO cég csúcsminőségű, rendkívül tartós és megbízható töltőit ajánlotta és telepítette. A töltőoszlopok működését a Mobiliti technikai csapata távolról folyamatosan monitorozza, így működési zavar esetén sok esetben távolról, azonnal orvosolni tudják a problémát.


Vác, Köztársaság út 3.

A töltők indulása automatikus, így a kábel csatlakoztatása után az autósnak nincs más dolga. A folyamatban lévő töltést a töltőcsatlakozó fölötti zölden világító fénycsík mutatja. Mint minden ilyen töltő esetén, a töltőkábelt az autósnak kell vinnie. Az oszloponkon található mindkét Type 2 aljat maximálisan 22 kW teljesítmény leadására képes, így mind az 1, mind pedig a 3 fázisról tölthető autók képesek róluk akár 32 A-es áramerősséggel is tölteni.


Vác, Althann Mihály Frigyes utca 1.

Az ENSTO oszlopok egyedi formájuknak köszönhetően nem foglalnak sok helyet a járdából, így olyan helyekre is ideálisak, ahol más oszlopok túlságosan leszűkítenék a rendelkezésre álló helyet. A többi Mobiliti által kivitelezett helyszínhez hasonlóan az elektromos autók számára fenntartott parkolóhelyeket élénk színű zöld alapszínű felfestésen fehér villám szimbólum és az NKM Mobiliti logója jelöli.

A Mobiliti az új töltőkkel 11 település 22 helyszínén biztosít elektromos autó töltést.