Elkészült a Mobiliti és Békéscsaba első töltője
Utolsó módosítás: 2018.01.12

Ma délelőtt átadták az autósoknak Békéscsaba és egyben az NKM Mobiliti első elektromos autó töltőit. A békési megyeszékhelyen a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodájának közelében az Andrássy út 46. szám alatt található váltakozó áramú (AC) töltőnél egyszerre két elektromos vagy tölthető hibrid jármű tölthető.

Ma délelőtt átadták az autósoknak Békéscsaba és egyben az NKM Mobiliti első elektromos autó töltőit. A békési megyeszékhelyen a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodájának közelében az Andrássy út 46. szám alatt található váltakozó áramú (AC) töltőnél egyszerre két elektromos vagy tölthető hibrid jármű tölthető. A Type 2-es aljzatokkal szerelt készülék mindkét csatlakozója maximálisan 22 kW teljesítménnyel képes tölteni az autókat, így az autók akár 1-2 óra alatt pótolhatják az akkumulátorból elhasznált energiát. Az autósok számára a töltőhöz tartozó parkolókat közlekedési tábla és jól látható felfestés jelzi, így az elektromos járművel érkezők számíthatnak arra, hogy a töltőhöz oda tudnak állni. A töltés az autós által hozott kábel illetve az autó csatlakoztatása után automatikusan indul, a leállításhoz pedig elég az autóból kihúzni a kábelt.

A Békéscsabán elkészült töltő az első eleme annak a közel 100 töltőből álló hálózatnak, aminek jelentős részét még idén tervezi telepíteni az NKM Mobiliti. Békés megyében egyelőre nincs más nyilvános töltési lehetőség, de az önkormányzattal együttműködve az NKM Mobiliti további töltők telepítését tervezi, így nem csak a helyben lakók, de a városba érkezőknek is lesz hol feltölteniük az autóikat.