Töltőállomások Európában
Utolsó módosítás: 0001.01.01
       

Bár a fapados légitársaságok korában egyre inkább a repülés az elsődleges közlekedési forma, ha Európa távolabbi pontjaira akarunk eljutni, a környező országokba, vagy 1-2 ezer km-es távra továbbra is sokan az autózást preferálják. Mivel a jelenlegi autók hatótávolsága a rendelkezésre álló infrastruktúrához viszonyítva alacsony, az ilyen utak igényelnek némi tervezést, de a megfelelő applikációkkal és töltőkártyákkal felvértezve a hosszabb utazások is bevállalhatók.

A legkönnyebb helyzetben a Tesla tulajdonosok vannak, hiszen ha délre, nyugatra vagy északra indulnak, akkor mindenütt élvezhetik az ingyenes Supercharger hálózat előnyeit. Őket az elektromos meghajtás szinte semmilyen formában sem korlátozza, hiszen az autó 250-300 km-enként egy 25-30 perces pihenő során feltölthető.

A kisebb hatótávolságú autók használói az országonként különböző szolgáltatók hálózataira vannak utalva, így elsősorban azt érdemes felkutatni, hogy az adott útvonalon mely szolgáltatók üzemeltetnek töltőket. A teljesség igénye nélkül íme a szomszédos országok szolgáltatói: