Parkolás
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

1.     Az Áruház menüpont alatt kiválaszthatod a kültéri Parkolás-t.

A térkép egyből az aktuális helyzetedre navigál és kiválasztja az ahhoz tartozó zónát.

A Zóna kód – a GPS jel alapján – automatikusan megjelenik a parkolás adatai között, de ez manuálisan is beírható.

Töltő keresés a környéken: A közelben található töltőket megjeleníti az applikáció. A „kék házak” ikonra kattintva pedig megnézheted azokat a magyarországi városokat, ahol elérhető a parkolás az alkalmazásból. A városok alatt jelezzük, hány fizetős zóna található ott. Ez a listát távolság és ABC sorrendben is tudod böngészni.

2.      Válaszd ki a már elmentett autód, vagy adj meg új rendszám- és autó kategória párost, azt követően a bankkártyád és a számlázási adataid. A Zóna részletei pontban megtalálod az adott zónára érvényes tarifákat/kényelmi díjakat, a maximális parkolási időt és a díjköteles időszakokat.

3.      Emlékeztető lehetőségek beállításával könnyen és kényelmesen kontroll alatt tarthatod a parkolási folyamatot. Fontos: A parkolás leállítása csak az „automatikus leállítás” (g. pont) funkció beállítása esetén biztosított. Minden más esetben a leállítás elvégzése az ügyfél felelőssége!

a., A lokáció mentése beállításával el tudod menteni a leparkolt autód helyének pontos helyzetét, ami később segít visszanavigálni/visszatalálni az autódhoz a térkép segítségével.

b., Napközbeni jegy megújítás: Ha olyan speciális zónában parkolsz, ahol például három óra a maximális parkolási idő, a funkció bekapcsolásával a három óra eltelte után a Mobiliti rendszere automatikusan újra indítja a parkolást az adott nap végéig. Fontos: ha csak egyszer szeretnél megújítást, akkor ügyelj arra, hogy a második parkolásnál ez a funkció legyen kikapcsolva!

c., Éjszakai jegy megújítás: Abban az esetben, ha például az esti díjmentes parkolásod át fog csúszni a reggeltől újra induló díjköteles időszakba, a funkció beállításával reggel - a zónában megszabott időszak kezdetétől - automatikusan elindul a parkolás. Fontos azonban, hogy a parkolás ekkor a maximális parkolási ideig vagy addig fut, míg manuális leállítás nem történik.

d., Az Emlékeztető segítségével a csuszkán általad beállított, percben megadott időszakonként push üzenetben kapsz értesítést a parkolásodról. Például: Beállíthatod, hogy 15 percenként kapj emlékeztető üzenetet.

e., Lokáció alapján: Az applikáció elmenti a parkolásod koordinátáit, amelyhez hozzáad egy 300 m-es sugarú kört. Amikor újra visszaindulsz a parkoló autódhoz és már eléred ezt a távolságot, figyelmeztetést kapsz a folyamatban lévő parkolásodról, hogy ne felejtsd el leállítani. Fontos: A funkció működéséhez engedélyezni kell, hogy a Mobiliti alkalmazás a háttérben fusson és használni tudja a telefon pontos helyzetét. Enélkül ez a funkció nem működik!

f., Naptári bejegyzés: ezzel a funkcióval automatikusan bekerül a parkolás a telefonodon található alapértelmezett naptáradba. Ezt a funkciót az első alkalommal engedélyezni kell, vagy később a telefon beállításainál.

g., Automatikus leállítás: Megadhatsz egy időszakot, melynek elteltével az alkalmazás automatikusan leállítja a parkolásodat.

4.      A Parkolás indítása gombbal elindíthatod a parkolást, ahol megjelennek a fontos információk is.

5.      Az Utcai parkolás folyamatban  a képernyőn láthatod a futó parkolásod információit és a beállított emlékeztetőket, amelyek közül néhányat tudsz be- és kikapcsolni. A ki- vagy bekapcsolás után az applikáció emlékeztetőt küld.

6.      A parkolást a Parkolás befejezése gombball állíthatod le, ahol látni fogod a parkolásod adatait és költségeit forintban, plusz a kényelmi díjat. A sikeres leállításról push és e-mail értesítést is küldünk.

7.      A Korábbi vásárlásaim alatt ellenőrizheted a lezárt parkolásokat, valamint a számlákat is, melyeket a tranzakció után legkésőbb a 8. napon állítunk ki. (Minden hó 1-én, 8-án, 16-án és 24-én). Amennyiben ebben az időszakban több parkolásod is volt, azok egy közös gyűjtő számlára kerülnek.