Már elérhetők a 2024-re érvényes e-matricák!
Utolsó módosítás: 2023.12.05

 

FOR ENGLISH CLICK HERE


Gondoskodj időben e-matricádról az MVM Mobiliti segítségével!

Ne felejtsd, a 2023-es éves autópálya-matricák 2024. január 31-ig érvényesek!

 

Megéri nálunk vásárolni!

A 2024. január 31-ig megvásárolt bármilyen e-matrica mellé 500 Ft értékű, töltésre felhasználható egyenleget töltünk fel az ügyfélfiókodba. A kupont 2024. február 29. éjfélig tudod felhasználni. A kupon a vásárlást követően azonnal megjelenik a Mobiliti alkalmazásban.

 

2024-es díjszabás

A 2024-es éves e-matricák érvényessége elővásárlás esetén is kizárólag 2024. január 1-jén indul, és 2025. január 31-ig szól.

A díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, azaz a felhajtás előtt gondoskodni kell az e-matrica beszerzéséről. Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete minden esetben a vásárlás időpontja (nap/óra/perc).

Fontos változások!

2024. január 1-től az eddigieken felül újabb autópálya szakaszok - Jász-Nagykun-Szolnok, Békés vármegye és az eddig ingyenes M0-ás körgyűrű is fizetőssé válnak!

  • A teljes M0-ás körgyűrű (déli és keleti szektor, Megyeri híd)
  • a Békés vármegyei autópálya-szakaszok (M44)
  • a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei autópályaszakaszok (M4 és M44)
  • az M30-as miskolci elkerülő szakasza
  • az M31-es autópálya (M3-at és M0-t összekötő szakasz)
  • az M76-os autóút Keszthely

 

E-matrica érvényessége

Az érvényesség kezdete általában az e-matrica megvásárlásának időpontja, ez alól kivétel:

  • Heti és havi országos e-matrica esetén online vásárlásoknál az érvényesség kezdetét akár későbbi dátumra is időzítheted.
  • Éves országos és éves vármegyei e-matricák érvényessége a vásárlás időpontjától indul, és a következő év január 31-ig tart.
  • A tervek szerint 2024. március 1-én bevezetésre kerülő egynapos e-matrica várhatóan a – többi matricatípustól eltérően – a vásárlás pillanatától számított 24 órán keresztül lesz érvényes!
  • Az autópálya-használathoz érvényes e-matrica sorszámra van szükség, a bankodtól kapott SMS a terhelésről önmagában nem jelent pályahasználati jogosultságot. Ezért a vásárlás után mindig ellenőrizd, hogy megjelenik-e az alkalmazásban az „Áruház/Korábbi vásárlásaim/E-matrica” menüpontban a megvásárolt e-matricád, illetve megkaptad-e a vásárlásról a visszaigazoló emailt (ez általában néhány másodpercen belül megtörténik).
  • Matricavásárlás esetén fizetés előtt győződj meg az általad megadott adatok pontosságáról: rendszám, matrica típusa, érvényesség időtartama.

Utólagos módosításra csak felár fizetésével van lehetőséged.

Területi érvényesség

  • Heti (10 napos) autópálya matrica

Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes. Érvényes a vásárló által megjelölt kezdő és további 9 napra, összesen 10 egymást követő naptári napra, a 10. nap 24. órájáig

  • Havi autópálya matrica

Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes. A vásárló által megjelölt kezdő naptól a következő hónapban a kezdő nappal megegyező nap 24 óráig; ha ez a dátum a lejárat hónapjában hiányzik, akkor a hónap utolsó napjának 24. órájáig.

  • Vármegyei autópálya matrica

A vásárló által megadott vármegye összes útjára érvényes. Érvényes a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot.

  • Éves autópálya matrica

Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes. Érvényes a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot.